Serverlösningen är modulbaserad och prissättningen varierar mellan 350 000 kronor och 1,5 miljoner kronor beroende på antalet anslutna utredare.
Tech-bolaget har redan ett brett spektrum av polisorganisationer, runt 80 stycken, som har antingen köpt eller utvärderar företagets befintliga produkt, Case Investigator. Samtliga dessa aktörer är potentiella kunder då den nya produkten fungerar som ett komplement till den befintliga lösningen.
"Än så länge har vi ingen betalande kund för den nya servern, men vi förväntar oss att få igång ett antal kunder för utvärdering under de kommande sex månaderna. Genom att involvera dessa kunder i utvärderingsprocessen kommer vi att kunna identifiera och åtgärda eventuella utmaningar och förbättra produkten innan vi lanserar den på bred front", uppger dotterbolagets vd Micael Brewitz för Finwire.
ForensIQ-chefen bedömer att den totala marknaden för produkten inom några år kommer att överstiga 100 miljoner för de marknader där tech-bolaget är aktiva.
"Detta beror på flera faktorer, inklusive ökad efterfrågan på effektiva lösningar för brottsutredning och en ökande medvetenhet om fördelarna med vårt system", uppger Brewitz.
Vad ser ni för utmaningar - budget, förändring av arbetssätt hos myndigheten tex?
"Förutom budgeten kan det finnas en utmaning med att införa en ny arbetssätt hos myndigheten. Många myndigheter har etablerade arbetsrutiner och det kan vara svårt att introducera förändringar. Vi har dock observerat att mindre utvecklade marknader verkar vara mer mottagliga för den här typen av lösningar, eftersom de inte har lika strikta arbetsrutiner som många västerländska organisationer. Detta innebär att det kan finnas en större möjlighet att påverka och genomföra förändringar på dessa marknader", uppger Micael Brewitz.