Bildkälla: Stockfoto

Frilans Finans minskade antalet egenanställda arbetstagare under Q3

Egenanställningsföretaget Frilans Finans, som ingår i Invoicery, minskade antalet egenanställda arbetstagare under det tredje kvartalet, jämfört med i fjol.

Totalt var 10 904 egenanställda arbetstagare hos Frilans Finans under det tredje kvartalet i år. Det innebär en minskning med 4 procent mot föregående år.

Den största ökningen bland egenanställda arbetstagare hos bolaget återfanns bland IT-arkitekter, systemutvecklare och testledare som ökade med 9 procent. Den största minskningen var eventsäljare och telefonförsäljare som minskade med 10 procent.

”Vi befinner oss fortfarande i ett svårbedömt marknadsläge med minskad volym för uppdragsbaserat arbete, även om vissa kategorier egenanställda arbetstagare ökar. På lite längre sikt, när situationen stabiliserats, är jag övertygad om att uppdragsbaserat arbete genom egenanställningsformen, som innebär både trygghet och flexibilitet för arbetstagaren, återupptar sin goda tillväxt i Sverige”, säger Stephen Schad, vd för Invoicery Group och Frilans Finans, i en kommentar.

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag och har kollektivavtal med Säljarnas Riksförbund.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER