Bildkälla: Stockfoto

Hans Christian Bratterud blir förvaltare för Odins två fonder Sverige och Small cap

Odin Sverige meddelar att Hans Christian Bratterud blir förvaltare för fonderna Sverige och Small cap. Han kommer att sköta fonderna tillsammans med ansvarig förvaltare Jonathan Schönbäck.

Duon kompletteras av Carolina Elvind som rekryterats från Danske Bank, med start 1 oktober.

Hans Christian började på Odin våren 2018 som analytiker med fokus på svenska aktier. Under hans andra år låg fokus på globala teknologiaktier, men sedan i våras har han återigen fokuserat helt på svenska aktier och har jobbat tätt ihop med Jonathan Schönbäck.

Innan Odin arbetade Hans Christian med corporate finance på Ernst & Young (EY) i nästan sju år. Han kommenterar.

– På EY lärde jag mig hantverket att analysera och värdera företag från grunden när jag jobbade i ett specialistteam med fokus på företagsvärdering och finansiell modellering. Att göra detaljerade värderingar av ett stort antal bolag, i många olika branscher, marknader och situationer var extremt lärorikt. Det som gjorde det jobbet särskilt utmanande och intressant var att vi oftast värderade företag som saknar ett marknadsvärde – det ställer höga krav på en genomtänkt och självständig analys, eftersom vi inte hade något börsvärde att hänvisa till som facit.

Bratterud har långsiktighet även i arbetslivet.

– Förhoppningen är ju att få arbeta med detta tills jag blir riktigt gammal, vilket ger en långsiktighet som jag tror är viktig för att lyckas. Har man det riktigt långsiktiga perspektivet, vilket jag inte tror man kan betona nog, så tror jag att man även försöker prioritera att ha roligt längs vägen. Och om det är något jag tycker att jag har, tillsammans med alla mina härliga kollegor på Odin, så är det just det – kul på jobbet!
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER