Syftet med ”Rabbit anti-thymocyte globulin as induction therapy following desensitization with imlifidase”, var att fastställa den mest lämpliga tidpunkt för att inleda behandling med anti-tymocytimmunglobulin från kanin (rATG) efter transplantation som möjliggjorts med imlifidase. Resultaten tyder på att rATG kan initieras så tidigt som fyra dagar efter imlifidase. Dessa resultat måste bekräftas med in vivi-data skriver bolaget.
Den andra artikeln, ”Patterns of IgG rebound after imlifidase treatment”, accepterades som en posterpresentation på kongressen. I den undersöktes mönster och tidpunkt för återbildande av antikroppar undertryckta av imlifidasebehandlingen. Resultaten visar mönster som stämde väl överens med förväntningarna och resultat av andra kliniska prövningar, där återbildandet av antikroppar efter behandling med imlifidase undersökts.
"De data som i år presenterades på ESOT understryker vårt fortsatta engagemang för att vidareutveckla och bygga kunskap kring behandlingen med imlifidase för att möjliggöra transplantation av högsensitiserade patienter”, säger Christian Kjellman, forskningschef på Hansa Biopharma.
"ESOT är alltid ett viktigt evenemang i kalendern och ger oss möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter och lära oss av andra verksamma inom transplantationsområdet. Vi ser fram emot att träffa experterna inom fältet för att diskutera hur vi kan fortsätta att samarbeta för att se till att transformativa behandlingar, såsom imlifidase, når patienterna"