Bildkälla: Stockfoto

Kinas tio största techbolag har förlorat över 800 miljarder dollar i börsvärde sedan februari

Kinas tio största teknikbolag har sammantaget förlorat cirka 800 miljarder dollar i börsvärde från februaritoppen, skriver Nikkei Asia.

Nedgången är kopplad till Pekings utökade översyn som startade i höstas för att bryta vissa av bolagens internetmonopol.

Bland de tio bolagen finns Alibaba, som fått böter på 2,8 miljarder dollar av Kina och tvingades i höstas stoppa listningen av fintechenheten Ant Group, samt teknik- och speljätten Tencent som i slutet av april kallades in för att fullt ut acceptera en ny finansiell översyn.

Fem av bolagen finns noterade på Hongkong och deras nedgångar är på mellan 20-40 procent från i februari. Det har fått investmentbanker att tycka att vissa av dem nu är undervärderade men den regulatoriska risken utgör i nuläget ett tak på potentiella uppgångar, sade Guodu Securities.

De fem noterade bolagen i Hongkong är Alibaba, Tencent, Meituan, JD och Kuaishou. Vissa av dessa är även noterade i USA där de övriga fem kinesiska stora techbolagen är listade, däribland Baidu och Pinduoduo.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER