Bildkälla: Stockfoto

Kollect on Demand har klarat våren bra – Analyst Group ser värde på 12 kronor i basscenariot

Kollect on Demand har klarat våren bra – Analyst Group ser värde på 12 kronor i basscenariot

Kollect on Demand har klarat våren bra tack vare en effektiv kostnadskontroll och spås ha en fortsatt positiv utveckling under 2020. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys.

Analysfirman spår nu att aktiekursen stiga till 12 kronor i ett basscenario baserat på en genomsnittlig P/S-multipel om 1,2x på 2020 års prognos. Det kan jämföras med aktuell kurs på runt 6,80 kronor.

Bolaget ökade omsättningen med 98 procent under det första kvartalet. Det förklaras genom ökade återkommande intäkter samt intäkter från containerhyra och sophantering.

Bruttomarginalen sjönk något under första kvartalet. Bolaget presenterar även ett förändrat rörelseresultat som kan förklaras med ökade personalkostnader samt investeringar i digital marknadsföring. Detta är dock i linje med vad Kollect guidat för och således i linje med Analyst Groups estimat.

Kollect är idag ensamma inom sin bransch då dess främst konkurrent gått i konkurs. Det ger bolaget en stark "pricing power" vilket i framtiden spås leda till stigande marginaler, skriver Analyst Group.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER