Cinnober Cinnober stiger 26 procent under fredagsförmiddagen efter att Nasdaq lagt ett bud på bolaget värt 75 kronor aktien. För närvarande handlas aktien över budpriset vilket kan tolkas som att marknaden hoppas på en budstrid. Det uppger bolagets ordförande och storägare Nils-Robert Persson för Finwire.
- Jag tolkar det som att folk där ute tror att det kan komma ett högre bud. Annars hade de inte betalat över budet naturligtvis, säger han.
Nils-Robert Persson, styrelseordförande i Cinnober som representerar 15,1 procent av aktierna i bolaget, berättar att bolaget varit en klassisk uppköpskandidat sedan de startade bolaget och att den första intressenten kom redan när bolaget funnits i åtta månader.
Varför har det inte blivit av med något bud innan?
- Framför allt har det varit att intressenterna har insett att det inte funnits förutsättningar att få tillräckligt många aktier. Entreprenörer har startat företaget och hoppats att de inte ska behöva sälja och det har inte heller behövts kapital till bolaget. Det är först nu som man känner att det behövs en stark finansiär. Vi har startat ett stort antal nya affärsområden som slukat en del kapital. För att kunna köra full fart på dom och inte behöva hålla igen kan man tänka sig att det behövs en starkare ägare än vi haft, säger han och fortsätter:
- Nasdaq är en spelare med industriellt kunnande och ett jättestort nätverk. De representerar en kategori som jag tycker kan bli en riktigt bra ägare för Cinnober.
Dagens erbjudande är inte ett resultat av en budstrid och Nils-Robert Persson vet inte om fler budgivare kan dyka upp.
- Det kommer väl att visa sig inom ett antal veckor om det finns något mer intresse.
Aktiekursen handlas på förmiddagen vid 77,5 kronor, vilket är högre än budet som ligger på 75 kronor aktien. I ett uttalande skriver styrelsen för Cinnober att det finns en plan för att nå lönsamhet under 2019.
Hade ni kunnat få ett högre pris om ni väntat till lönsamheten var nådd?
- Nej, jag tror att de som värderat bolaget inte värdesätter efter nuvarande resultat utan efter framtida resultat. Då ingår naturligtvis vissa kostnadsbesparingar i de antaganden misstänker jag. Det tror jag är inprisat.
Nils-Robert Persson och Peter Lenti, medgrundare och styrelsemedlem med ett innehav på 3,2 procent, har meddelat att de kommer att acceptera budet.