Konferens i Kavastu (Estland), livesänt webinar från lusthuset och nyheter inför hösten

För ett par veckor sedan var team Börsvärlden på besök i Kavastu, Estland, för en weekend med Arne “Kavastu” Talving – en resa som innehöll en skön blandning av festligheter, historia och inhemska traditioner samt planering inför höstens utbildningssatsningar, varvat med en stor dos prat om aktier, börsen och sparande. Givetvis spenderade vi också en del tid i Sveriges (och Estlands?) numera kanske mest välkända lusthus!

Annons

Under vistelsens första dag besökte vi en närliggande bad- och semesterort, där vi såg oss runt och åt lunch. Senare på kvällen blev det bastubadande hos den estländska grannen, en upplevelse där vi fick anamma de inhemska sederna med skållhet bastu kombinerat med hemkörd vodka - termometern visade nog närmare 110 grader innan vi svenskar slutligen fick ge upp!

Under fredagen förbyttes det enkla mot en vistelse på lyxig herrgård, där vi åt både björn, älg och vild fågel, i en anrik miljö med bra service och en duktig pianist. De estländska priserna går heller inte att klaga på - en trerättersmeny med tillhörande dryck för drygt 50 euro får verkligen anses överkomligt.

Livesänt webinar från lusthuset

Under lördagen var det sedan dags för livesändning från lusthuset, där deltagare från Börsvärldens två slutna communities på Facebook (Kavastus Trender och Traders Club) hade möjlighet att delta. Initiativet blev ett uppskattat sådant och fler webinars med Arne kommer löpande att arrangeras inom ramarna för den digitala investerarcommunity som kommer att sjösättas skarpt i samband med höstens fysiska utbildningskurser (Kavastus Trender 3.0).

Därefter var det dags för hemfärd och lite tillhörande festligheter på Tallinkfärjan tillbaka mot Värtahamnen i Stockholm!

Fler webinars att vänta inför höstens utbildningssatsningar

Utöver de specifika och fördjupande webinars som blir återkommande inslag i vår community senare i höst, planerar vi även att arrangera ett par kostnadsfria, något enklare och introducerande webinars inför semesteruppehållet.

Webinars är ett smidigt digitalt format, där vi kan ge personer som inte har haft möjligheten att se Kavastu live, ett “smakprov” på vad höstens utbildningskurser kommer att innehålla. Dessutom kommer dessa även att laddas upp på vår Youtube-kanal och kan då ses i efterhand för de som inte hade möjlighet att delta. Vi kan ännu inte annonsera exakt när eller tillsammans med vilka samarbetspartners dessa webinars kommer att arrangeras, men håll utkik i olika finansrelaterade kanaler, Facebookgrupper och investerarnätverk för inbjudningar.

Rapport från maj månads testperiod av den nya investerarcommunityn

Som vi tidigare har annonserat på vår projektsida för Kavastus Trender, har vi under maj månad provkört vårt nya digitala utbildningskoncept. Communityn är tänkt att verka som en fortsättningsutbildning inom Kavastus investeringsmetodik, med repetition, analys, trender och fördjupning inom olika delar som är relevanta för att bli en framgångsrik investerare. Nöta, nöta, nöta tills kunskaperna sitter!

Exempel på inslag i vår nya community, "trådar" men olika områden och "kommentarer" från Kavastu med matnyttig info. Klicka på bilderna för att förstora.

Vad man kan vänta sig som medlem i communityn:

  • Screening av fundamentalt starka bolag som växer snabbare än sin rådande värdering (Kavastus 1-5-stripe för snabb och konkret fundamental överblick)
  • Bolag att hålla ögonen på (starka eller svaga kort att ha under uppsikt)
  • Allmänna börstrender (“börskartan” i Bull/Bear, HSI/överköpta/översålda lägen, exponering vid olika tillfällen etc)
  • Forskning kring börspsykologi, gruppbeteenden
  • “A voice of reason” vid svåra och utmanande tillfällen på börsen
  • Fördjupande webinars med presentationer och Q/A:s
  • Relevanta samarbetspartners (webinars, utbildning, support, erbjudanden etc)
  • Gemensamma fysiska investerarträffar

Vänligen observera att ett villkor för att senare kunna teckna medlemskap för vidareutbildningscommunityn är att man har deltagit på något av de fysiska utbildningseventen (Kavastu Trender 1-3.0). Samtliga deltagare på höstens utbildningskurser (Kavastus Trender 3.0) kommer dessutom att erhålla tre månaders gratis provmedlemskap i communityn, med start direkt efter eventen.

Intresseanmälan till höstens utbildningsevent

Du har fortfarande chansen att föranmäla ditt intresse till höstens fysiska utbildningsevent, vilket säkerställer att du erhåller information och skarp eventanmälan före allmänheten. Vi vill understryka att trycket är stort inför höstens event och att antal platser kommer att vara begränsat - intresseanmälan förbättrar därmed oddsen avsevärt för en plats till någon av kurserna.

Mer information om eventen, vår nya vidareutbildningscommunity och registrering av föranmälan finner du på vår projektsida för Kavastus Trender.  

Läs mer och föranmäl intresse

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser