Bildkälla: Stockfoto

Maha Energy genomför konstruktionsförändring av Tie-4

Oljebolaget Maha Energy meddelar att man på grund av pågående problem med reaktiva skifferlager i Tie-4 har valt att plugga borrhålet och borra en enklare vertikal sidoborrning för att säkerställa fortsatt produktionstillväxt på Tie-fältet.

Företaget förväntar sig inte att detta kommer att påverka färdigställandedatumet för Tie-4 nämnvärt eller Tie-snittproduktionen för 2021. Dock förväntas Tie-4 sättas i produktion efter nyåret vilket påverkar den utgående produktionsvolymen för 2021, som tidigare uppskattats till 5 000 - 5 500 BOEPD (fat oljeekvivalenter per dag)

”Vi är självklart besvikna över de utmaningar vi har stött på i denna brunn. Även om dessa typer av brunnskonstruktioner är vanliga i Nordamerika, så är det ny teknik på Tie-fältet och detta är det första försöket på dessa zoner. Vi är övertygade om att vi kommer att lyckas till slut. Under tiden kan vi tillämpa ett beprövat tillvägagångssätt för att sätta Tie-4 i produktion så snart som möjligt. Förhoppningsvis före årsskiftet, men mest troligt i början av nästa år", säger vd Jonas Lindvall i ett pressmeddelande.

Bolaget har även i tidigare i höstas rapporterat om bakslag kring Tie-4.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER