Bildkälla: Stockfoto

Max Mitteregger lämnar Gladiator - skrivit nytt kontrakt med Adrigo

Max Mitteregger har valt att kliva av förvaltningen från hedgefonden Gladiator efter 17 år. Fonden har förlorat mer än hälften av sitt förvaltade kapital under 2021. Det skriver Dagens industri.

Anledningen till nedgången under året förklaras genom en stor position i forskningsbolaget Oncopeptides som sjunkit mycket kraftigt samt ett en nedåtgående trend bland hälsovård och bioteknik. De största misstagen menar förvaltaren däremot gjorts i de korta positionerna där man trott att aktier som EQT och Balder skulle backa på börsen.

”Fonden har haft en mycket svag utveckling i år. Jag är väldigt förvånad över att en del av mina långa innehav har haft en så extremt dålig utveckling trots att de haft en bra resultatutveckling”, kommenterar Mitteregger.

Förvaltaren lämnar nu fonden och skrev under onsdagen kontrakt med East Capital-ägda fondbolaget Adrigo. Fonderna Adrigo Small & Midcap och Gladiator slås samman framöver under Adrigos förvaltning. Efter sammanslagningen kliver Mitteregger av som förvaltare och kommer istället ha rollen som Senior Advisor till Adrigo.

Gladiator förvaltade som mest 2,8 miljarder kronor. Idag förvaltar hedgefonden 740 miljoner som kommer följa med Mitteregger till Adrigo Small & Midcap om kunderna går med på det.

"Adrigo har uppvisat starka resultat sedan start och med kombinationen av fonderna och resurser kan vi erbjuda en än starkare helhetslösning till såväl existerande som nya investerare. Vi är också väldigt glada över att Max i rollen som Senior Advisor kommer fortsätta att bidra med sina marknadsinsikter och omfattande kunskap. Adrigos gedigna erfarenhet tillsammans med Max fortsatta engagemang borgar för att investerarna får kontinuitet och de absolut bästa förutsättningarna för god avkastning. Nu ser vi fram emot att arbeta för att våra nya investerare ska uppskatta och dela samma förtroende för förvaltningen som våra nuvarande gör", säger Staffan Östlin, förvaltare och investeringschef på Adrigo, i ett pressmeddelande.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER