Under kvartalet uppnådde bolaget 100 000 podcasts och 100 miljoner unika lyssnare per månad. Adams förklarar att milstolparna är viktiga på annonsmarknaden, då bolaget kan markera sin plats som den största spelaren globalt.
Den genomsnittliga intäkten per lyssning stärktes till 0,26 kronor, jämfört med 0,24 från första kvartalet 2022.
"Det är ett resultat av att vi blir mer effektiva genom att vi får in fler annonsörer, går in i fler marknader, men även tack vare vår självbetjäningsplattform", förklarar Adams.
I slutet av 2022 lanserade bolaget sin självbetjäningsplattform för annonser. Adams förklarar att tjänsten fått ett "mycket positivt" mottagande och att drygt 150 annonsörer redan har annonserat via plattformen och att närmare 40 procent bokat in mer än en annonskampanj.
Tillväxten i Europa och övriga marknader landade på 14 respektive 24 procent. I Nordamerika landade tillväxten på 1 procent.
"Vi har känt att det makroekonomiska klimatet har påverkat regionerna vid olika tillfällen. I USA kände definitivt av det i Q1 men vi kände att momentum byggdes upp under kvartalet", deklarerar Acast-chefen. Under fjolåret utvecklades Europa svagt men den trenden har nu vänt.
Acast är marknadsledande och särskiljer sig från konkurrenter genom att bland annat närvara i fler marknader och ha en bättre teknik för riktad annonsföring. Bolaget fokuserar på att förstå sammanhanget i en podcast och utifrån det, tillsammans med nyckelord som nämns i podcasten, applicera en lämplig annons.
Adams lyfter även fram fjolårets förvärv av den ledande podcastdatabasen Podchaser.
"De sitter på en oberoende centerposition och de förstår data för alla podcasts, inte bara Acast-podcasts. Vi börjar få ett enormt dataset på hela branschen vilket kommer vara en nyckel för vår riktade annonsföring framåt", säger Adams.
Under 2023 ska bolaget fortsätta att hålla ett öga på sina kostnader.
"Vi kommer fortsätta att övervaka våra kostnader och investera i rätt sorts innovation och teknologier", avslutar Adams.