Bildkälla: Stockfoto

Myfirstapp ingår avtal om förvärv av TalesTime

Myfirstapp har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i TalesTime för 8 miljoner kronor. Förvärvet anses vara en närståendetransaktion.

Säljare av Talestime är Iron Branch Invest och ägs till 100 procent av BGF Foundation som kontrolleras av Thomas Jansson.

Köparen MyFirstApp Sweden ägs till cirka 48 procent av NanoCap Intressenter som i sin tur ägs till cirka 75 procent av NanoCap Group S som är ett helägt dotterbolag till NanoCap Group där cirka 62 procent av rösterna kontrolleras av BGF Foundation, samt att Iron Branch Invest direkt äger cirka 25 procent av MyFirstApp.

"Med anledning av detta anses förvärvet som en närståendetransaktion och genomförandet av förvärvet ska vara villkorat av att aktieägarna i MyFirstApp på extra bolagsstämma godkänner beslutet", skriver MyFirstApp i ett pressmeddelande.

Köpeskilling uppgår till 8,0 miljoner kronor, varav cirka 1,2 miljoner kronor med nyemitterade aktier i MyFirstApp och 6,8 miljoner kronor i revers till säljarna

Talestime bedriver en AI-baserad SaaS-onlinetjänst. Talestime tillhandahåller dess användare med personliga berättelser och låter användarna själva generera anpassade berättelser enligt sina önskemål baserat på den senaste AI-tekniken. Plattformen har idag cirka 3000 gratisanvändare och säljer tjänsten både via abonnemang och via enskilda köp.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER