Bildkälla: Stockfoto

Norska fintechbolaget Norquant rekryterar Erik Lidén som Sverige-chef

Det norska fintechbolaget Norquant utser Erik Lidén till chef i Sverige med uppgift att bygga upp verksamheten på den svenska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lidén jobbar idag som chefsförvaltare på Volvo Car Pension Management med ansvar för förvaltningen av biltillverkarens pensionskapital. Han har en bakgrund som forskare i finansiell ekonomi och låg bakom Insiderfonder, ett fondbolag som gjorde affärer baserade på insynspersoners handel.

"Vi tar nu steget mot en etablering på den svenska marknaden. Med lång erfarenhet av regelstyrd förvaltning och att driva fondverksamhet kommer Erik som ansvarig för etableringen vara ett viktigt bidrag till NorQuant-teamet. Hans bakgrund som forskare gör honom dessutom till en utmärkt ambassadör för våra strategier mot marknaden", säger Thomas Nygaard, grundare och vd på Norquant.

Norquant, med bakgrund från norska Oljefonden, har som vision att hjälpa morgondagens investerare att göra bättre investeringar och erbjuder bland annat fonder och analysprodukter.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER