Bildkälla: Stockfoto

Odin Small Cap ökade 2,29 procent i mars - ÅF, Coor Service Management och Sdiptech gynnade avkastningen

Fonden Odin Small Cap steg 2,29 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,85 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,93 procent och är därmed sämre än index som har ökat 7,06 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

Under månaden gynnades fondens avkastningen av innehaven i ÅF, Coor Service Management och Sdiptech. Missgynnade fondens avkastning under perioden gjorde innehaven i Lime Technologies, Sectra och HMS Networks.

"Lime Technologies, som gör mjukvara som hjälper företag att förbättra sina kundrelationer, annonserade att vd och storägare Erik Syrén kommer ersättas av Nils Olsson som vd. Vi bedömer ändringen som odramatisk, dels därför att Syrén kommer finnas kvar i styrelsen, dels därför att Olsson har arbetat på Lime sedan 2006 och kan bolaget och dess starka företagskultur väl", skriver förvaltarna i rapporten.

Vidare så höll Bufab en kapitalmarknadsdag där finansiella mål om 10 procents årlig omsättningstillväxt och 15 procents vinsttillväxt tills 2025 annonserades. Vd Jörgen Rosengren har tackat ja till att ta över som vd för Gränges. Förvaltarna skriver att de kommer att följa utvecklingen noga för att bilda sig en uppfattning om nästa vd.

"Swedencare, som fokuserar på produkter för djurhälsovård, annonserade den 31 mars att man förvärvar den amerikanska kosttillskottsspecialisten Rx Vitamins. Förvärvet är helt i linje med Swedencares strategi och nyheten fick ett gynnsamt mottagande på börsen då aktien steg 11 procent", kommenterar Schönbäck och Bratterud avslutningsvis.

De tre största innehaven i portföljen var Sdiptech, ÅF och Ncab med portföljvikter på 6,90, 5,91 respektive 5,43 procent.

Odin Small Cap, %mars, 2021
Fond MM, förändring i procent2,29
Index MM, förändring i procent4,85
Fond i år, förändring i procent6,93
Index i år, förändring i procent7,06
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER