Bildkälla: Stockfoto

OmniCar förändrar sin strategi och fokuserar på lönsammare segment

OmniCar förändrar sin strategi och fokuserar på lönsammare segment

Mjukvarubolaget OmniCar genomför förändringar i sin strategi mot lönsammare segment
samtidigt som bolagets långsiktiga mål är oförändrat. Bolaget kommer nu att rikta sitt fokus på auktoriserade bilhandlare, bilimportörer och stora bilservicekedjor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget lanserar samtidigt sin mjukvarulösning SAM, Service Agreement Management i tre olika paket och prisnivåer, med nivåer från en månadslicens från 395 kronor till 3 295 kronor och en engångsavgift på upp till 13 000 kronor. Provisionsavgiften på 5 procent till OmniCar kommer att upphöra.

OmniCar har haft en mycket stark utveckling hos bilhandlare med att teckna fler än 100 serviceavtal under första halvåret 2018. Bolagets lösning har i segmentet genererat serviceintäkter på mer än 18 miljoner kronor under 2018. Försäljningen till mindre och medelstora serviceverkstäder har däremot gått mycket trögare då dessa har blivit avskräckta av den tidigare provisionsavgiften på 5 procent. Den slopade provisionsavgiften ska kompenseras av högre licensintäkter.

"Vi förväntar oss att addera 250 bilhandlare till vår plattform under de återstående fyra månaderna på 2018", kommenterar vd Claus T Hansen.

OmniCar siktar på att i slutet av 2018 ha tecknat kontrakt med 700 bilhandlare, vilket ska generera månatliga licensintäkter på 1,5 miljoner kronor och växa till 4 miljoner kronor i slutet av 2019.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER