Bildkälla: Stockfoto

Omnicar genomför åtgärder för att minska kostnaderna, räknar med att nå positivt kassaflöde från halvårsskiftet

Omnicar genomför åtgärder för att minska kostnaderna, räknar med att nå positivt kassaflöde från halvårsskiftet

Mjukvarubolaget Omnicar ska dra ned på kostnaderna då bolagets kapital inte är tillräckligt för att stödja den nuvarande strategin. Kostnadsbasen ska därför reduceras för att matcha intäkterna, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet kommer efter att Omnicar i maj slutfört en nyemission som tecknades till cirka 77 procent.

"Efter den senaste nyemissionen måste vi inse att med den aktuella investerarmiljön kan vi inte attrahera tillräckligt med kapital för att stödja den nuvarande strategin", skriver bolaget.

Åtgärder som blir aktuella är uppsägningar och en flytt till nytt kontor. Det innebär att intäktsprognosen för det tredje kvartalet sänks till runt 2,7 miljoner kronor för att sedan växa med 15 procent i fjärde kvartalet. Sänkningen är en effekt av att Omnicar drar ned på försäljnings- och marknadsavdelningen och avslutar olönsamma kundkontrakt.

Från den 1 juli och framåt förväntar sig Omnicar samtidigt att vara ett lönsamt företag med positivt kassaflöde. Bolaget planerar då att de månatliga kostnaderna ska ha minskat med runt 0,8-0,85 miljoner kronor.

"Med denna förändring är vi inte längre beroende av nytt kapital och kommer att ha en mer solid och fokuserad verksamhet. Nu kan vi gå vidare och bygga en lönsam verksamhet, och när intäkterna ökar, kan vi växa organisationen i enlighet med det", säger vd Claus T. Hansen i en kommentar.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER