Bildkälla: Stockfoto

OmniCar lanserar portal för servicekontrakt riktad mot konsumenter i tredje kvartalet

OmniCar lanserar portal för servicekontrakt riktad mot konsumenter i tredje kvartalet

Mjukvarubolaget OmniCar kommer att lansera en portal för servicekontrakt riktad mot konsumenter i tredje kvartalet 2018. Det framgår av årsredovisningen för 2017 som publiceras på fredagen. 

Bolaget tar som exempel Danmark som har fler än 2,4 miljoner bilar på vägarna, men bara 10 procent av dessa bilar har servicekontrakt. I de fem största länderna i EU, det vill säga Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien, säljs 44 procent av nya bilar och 10 procent av begagnade bilar med servicekontrakt, något som väntas öka i framtiden. Tanken är att privatpersoner ska abonnera på servicekontrakt för en låg månatlig avgift.

OmniCar har som mål att addera 1 000 nya bilhandlare som serviceavtalskunder under 2018. Bolaget adderar idag 60 ny bilhandlare till sin plattform varje månad och antalet väntas öka till 100 per månad i juni och framöver. Den genomsnittliga längden på servicekontrakten är 50 månader.

Bolaget ska även under 2018 lansera SAM-plattformen i Sverige och Norge samt lansera nästa vertikal, vilket är kommersiella skåpbilar och motorcyklar. Kommersiella skåpbilar bedöms ge OmniCar en hög månatlig serviceintäkt.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER