Bildkälla: Stockfoto

Omnicar sätter sitt danska dotterbolag i konkurs, upprepar intäktsprognos för andra halvåret

Omnicar sätter sitt danska dotterbolag i konkurs, upprepar intäktsprognos för andra halvåret

Mjukvarubolaget Omnicar aviserade den 17 juni att bolaget vidtog omstruktureringar av organisationen för att minska kostnaderna.

Bolaget kommer nu att fokusera på storskaliga kunder som bilimportörer, stora återförsäljargrupper, bilverkstadskedjor och kommersiella partnerskap med finansiella leasingföretag. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Produktlinjen SAM, som stödjer mindre bilhandlare, kommer att upphöra. Intäkterna från detta segment bedöms inte kunna motivera kostnaderna för mjukvaruutvecklingen.

Bolagets mjukvara som stödjer bilimportörer och stora bilverkstadskedjor, AutoCRM, kommer att utvecklas ytterligare under 2019. AutoCRM står för 90 procent av intäkterna och bara omkring 10 procent av utvecklings- och försäljningskostnaderna.

"En positiv konsekvens av detta är att vi med start den 1 juli 2019 kommer att ha en lönsam verksamhet. All icke-lönsam verksamhet avslutades per den 30 juni 2019 som vi har meddelat tidigare", skriver Omnicar.

Omnicar kommer i augusti att avisera nya planer på en ny marknadsplats som kommer att påskynda den framtida tillväxten.

Styrelsen har beslutat att Omnicar Holding AB inte kommer att stå för Omnicar A/S likvideringskostnad som bedöms hamna på 7-9 miljoner kronor. Omnicar Holding AB har därför ansökt om konkurs för dotterbolaget Omnicar A/S i Danmark. Omnicar A/S kan inte uppfylla sina skyldigheter mot Omnicar Holding AB, vilket inte kommer att påverka intäktsprognoserna för andra halvåret 2019.

Omnicar står fast vid sin intäktsprognos som lämnades den 17 juni, innebärande att intäkterna hamnar på kring 2,7 miljoner kronor i tredje kvartalet i år för att därefter växa med 15 procent i fjärde kvartalet.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER