Bildkälla: Stockfoto

Pareto Nordic Corporate Bond steg 0,46 procent i juni - deltog i sex nya emissioner

Fonden Pareto Nordic Corporate Bond C steg 0,46 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,17 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarteamet bestående av Øyvind Hamre, Stefan Ericson och Thomas Larsen.

Inledningsvis skriver förvaltarna att året har präglats av medvind och positiv makrodata som stödjer nordisk high yield med låg ränterisk lägre kreditduration. Vi går in i andra halvåret med lägre kreditspreadar, rekordlåga räntor och höga värdering.

"Vi fortsätter att vara optimistiska med tanke på utsikterna för den nordiska marknaden under andra halvåret 2021. Vi erkänner dock att med höga värderingar kommer ökad risk och mindre potential för ytterligare kapitalstegring utöver underliggande kupongräntor. Vi anser därför att det är klokt att tillämpa en något konservativ investeringspolicy och är försiktiga och selektiva när vi lägger till nya positioner i portföljen", kommenterar förvaltarna.

Vidare skriver Hamre och Larsen att juni var den mest aktiva månaden hittills i år sett till antalet transaktioner och den näst största volymmässigt.

Fonden deltog i sex nya emissioner från Transcomm Holding, PHM Group, Link Mobility, Media Games Invest, Mercell Holding och Fiven. Fiven är ett privatägt världsledande företag inom produktion av korn och pulver av kiselkarbid.

"Portföljen fortsätter att ha en bred sektordiversifiering med begränsad exponering mot enstaka namn och balansering av likviditet för bästa möjliga relativa värde. Fonden har låg exponering mot sektorer som påverkas av Covid-19 och sektorer som är negativt korrelerade med stigande räntor. Våra fem största sektorexponeringar är oförändrat sedan starten på året, dessa är (industri, frakt, energi, TMT, konsumentvaror och tjänster)", kommenterar förvaltarna avslutningsvis.

Pareto Nordic Corporate Bond C, %juni, 2021
Fond MM, förändring i procent0,46
Fond i år, förändring i procent4,17
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER