Paynovas samarbete med den internationella betaljätten Paypal utökades under förra året, och bolagschefen betraktar dem som en strategisk partner.
Paynovas så kallade Buy Now Pay Later-lösning (BNPL) gick live med Tradera som är Paynovas och Paypals första gemensamma kund under det fjärde kvartalet genom en så kallad mjuklansering. Praktiskt innebär det att köpare nu ges möjligheten att betala då de mottagit varan, samtidigt som säljaren får betalt på samma sätt oavsett betalform.
I takt med att Tradera rullar ut tjänsten till fler konsumenter under detta år kommer Paynova att få en mer diversifierad intäktsbas, uppger bolagschefen.
Paynova har varit aktiva den senaste tiden när det kommer till att expandera sitt erbjudande till nya länder. Nu finns deras nya betallösning i totalt åtta europeiska marknader.
Bolaget, som är noterat på NGM, redovisade en omsättningstillväxt inom BNPL på 20 procent under kvartalet trots ytterligare tapp inom resesegmentet till följd av covid-19.
"Det vi gör är att exekvera på överenskommelsen med Paypal. Sättet vi gör det på skiljer sig från det traditionella tillvägagångssättet. Om vi tar framgångsrika Klarna som exempel är de verksamma i många europeiska länder, men det har tagit många år för dem att nå punkten där de är idag. Det är väldigt komplicerat att gå in i nya marknader med BNPL", säger vd:n och fortsätter:
"Vår fintechprodukt är att vi har byggt en teknisk hubb för BNPL. Istället för att gå in på nya marknader själva kopplar vi in lokala ledande BNPL-leverantörer. Man kan säga att vi har antagit en partnerstrategi."
Larsson påpekar att det finns flera exempel på BNPL-leverantörer som har fått blöda mycket pengar efter att ha gått in på nya marknader.
"Vi har inte tiden att vänta och vi tänker inte spendera stora summor för att lära oss nya marknader. Istället kringgår vi detta genom vår marknadsstrategi", förklarar bolagschefen.
I Tyskland har Paynova exempelvis ett samarbete med det ledande betalbolaget Ratepay, medan expansionen i Danmark och Norge sker i samarbete med finanskoncernen Collector.
Den tekniska kompetensen inom Paynova som ligger bakom BNPL-hubben betraktas som en av bolagets främsta kärnkompetenser.
"Produkten är dessutom helt skalbar. Det är en digital lösning som skickar olika transaktioner i en riktning och simultant sköter de olika nödvändiga processerna", säger vd:n.
Genom hög aktivitet och snabb internationell framfart ska Paynova uppnå det uttalade målet om 15 marknader och 50 miljoner transaktioner 2023.
För att åstadkomma detta tar man in strax under 50 miljoner kronor genom en helt garanterad företrädesemission, vars teckningsperiod har inletts och pågår fram till och med 19 februari.
I likhet med vd-ordet från den senaste delårsrapporten upprepar Larsson att Paynova är ett fintechbolag i framkant.
"Just Paynova kanske har blandats ihop med betalbranschen, men jag hävdar att vi är ett fintechbolag. Vi knyter ihop betalleverantörer och därmed får till en väldigt bred och kompetens lösning", resonerar Paynova-chefen som är av uppfattningen att det händer mycket spännande saker inom fintechbranschen just nu.