Bildkälla: Stockfoto

Redeye spår mer måttlig tillväxt för de nordiska spelbolagen - högre lönsamhet för Embracer

Redeye spår mer moderat tillväxt för de nordiska spelbolagen jämfört med speljättarna, till följd av frånvaron av starka varumärken inom socialt spelande. Det framgår av en analys.

Bland de amerikanska speljättarna sticker Activision ut i rapportsäsongen. Tillväxten löd 271 procent på årsbasis, och 91 procent på kvartalsbasis. En stor del av den starka tillväxten inom sektorn beror på att sociala varumärken har presterat starkt, såsom Call of Duty (Activision), GTA V (Take Two) och Animal Crossing Horizons (Nintendo).

Även om man tror att intresset för spelaktier kommer hålla i sig så väntas mer sociala spel vara den stora vinnaren.

Embracer, Stillfront, Remedy och G5 släpper alla rapport denna vecka och Redeye tar tempen inför dessa.

Vad gäller Embracer tror man att den digitala försäljningen kommer stärka lönsamheten mer än väntat i kvartalsrapporten. Vidare tror man att Spongebob, Steam-lanseringen av Satisfactory och Snowrunner kommer utgöra tre större intäktsdrivare.

I fallet G5 är det två saker som väger emot varandra. De större appspelen har noterats för försvagningar på rankinglistor i USA. I den andra vågskålen återfinns stark underliggande tillväxt inom branschen, vilket G5:s vd Vlad Suglobov har uppmärksammat via sitt twitterkonto.

I fallet Stillfront hänvisar man till pressmeddelandet med preliminära siffror från i juni.

Avslutningsvis nämner man att dollarförsvagningen om drygt 5 procent mot kronan naturligtvis kommer påverka vinsterna hos de företag med större USA-exponering negativt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER