Bildkälla: Stockfoto

Regeringens politik förs i motsatt riktning än vad som bestämts i riksdagen - Kindred

Speloperatören Kindred har idag lämnat in sitt remissvar gällande förlängningen av tillfälliga spelförordningar till den svenska regeringen och anser att deras politik förs i motsatt riktning än det som bestämts i riksdagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget refererar bland annat till ett anförande vid Spellagens tillkomst att generella gränser för spelarna inte var effektiva, men att Regeringen trots detta agerar i motsatt riktning utan redovisning varför.

"Förslag på åtgärder som har stor effekt för en hel bransch, en bransch där regleringen har tydliga sociala skyddsmotiv, ska bygga på fakta och empiri. Att regeringen fortsätter att motivera ingripande förslag med ett antagande kan inte vara grund för beslut. Om de risker som regeringen hänvisar till verkligen fanns, skulle det efter många månaders pandemi finnas fakta som stöder antagandet. Regeringen redovisar inga sådana fakta", skriver bolaget.

Begränsningarna som infördes med anledning av covid-19 innebär bland annat insättningsgränser om 5 000 kronor, bonuserbjudanden om max 100 kronor med mera.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER