Forbion tar allt som oftast en aktiv roll som ägare och siktar i regel på att bli den största eller en av de största ägarna. De brukar även investera i syndikat tillsammans med två eller fler likasinnade investerare, så att parterna kan vara med och delta i finansieringar tillsammans samt ge tillgång till sina nätverk.
På frågan om timingen av starten av den nya fonden svarar Lüneborg: "Jag tror att det är en jättebra möjlighet just nu för att det finns mycket värde att hämta i den noterade miljön och Bioinvent är ett bra exempel på det. Det är ett bolag som handlas till väldigt attraktiva värderingar just nu, med en riklig pipeline med fyra projekt i klinisk fas. De har en stark ledning och de har även inlett många olika samarbeten. För en investerare med färskt kapital så råder det intressanta tider att investera i sektorn, så jag tror att det är en perfekt möjlighet att starta en ny fond", anslår partnern.
Bioinvent är ett av nio bolag i Growth Fund 1 och Lüneborg förklarar att Forbion har "signifikant" uppföljningskapital som de avser att investera i innehavsbolagen.
Forbion startades 2006 och letar specifikt efter intressanta forskningsbolag inom onkologi, sällsynta sjukdomar, andningsrelaterade sjukdomar samt kardiovaskulära och ämnesomsättningsrelaterade sjukdomar. Vanligtvis köper Forbion in sig i bolag genom deltagande i emissioner, men i fallet med Bioinvent handlade riskkapitalbolaget aktier direkt över börsen.
Imorse föreslog Bioinvents valberedning att Lüneborg väljs till ny styrelseledamot.