Bildkälla: Stockfoto

Sensor Sverige Select ökar innehaven i SKF, Embracer, Hexagon och Cibus

Fonden Sensor Sverige Select A steg 2,4 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,0 procent och var därmed bättre än index som har ökat 8,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens förvaltare bedömer att i början av 2021 kommer börsens attraktionskraft att vara större än obligationsmarknaden och till följd av det tror de att penningflödena kommer att strömma till aktier en tid framöver.

Bidragsgivare till att fonden slog sitt jämförelseindex i december var Sinch, Evolution och Embracer. Bidrog negativt under perioden gjorde Swedish Match, AstraZeneca och Nordea.

Under 2020 har fondens lyckats uppnå en sharpe-kvot på 1,0 att jämföra med fondens benchmark som uppnådde en sharpe-kvot på 0,7. Den starka utvecklingen var mycket till följd av starkt stockpicking då förvaltarna valt att allokera mot tekniksektorn och samtidigt saknat exponering mot de sektorer som drabbats hårdast av pandemin såsom hotell- och resebranschen.

Fondens nettoexponering vid slutet av december låg på 78 procent. Under perioden har förvaltarna valt att öka innehaven i SKF, Embracer, Hexagon och Cibus.

Sensor Sverige Select, %december, 2020
Fond MM, förändring i procent2,4
Index MM, förändring i procent0,7
Fond år 2020, förändring i procent14,0
Index år 2020, förändring i procent8,1
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER