Bildkälla: Stockfoto

Siemens Energy har gjort debut på Frankfurtbörsen till lägre kurs än väntat

Tyska konglomeratbjässen Siemens har i dag satt energiverksamheten Siemens Energy på Frankfurtbörsen men aktiekursen har blivit lägre än vad bedömare räknat med.

Aktien öppnade på 22,01 euro och har under den inledande handeln handlats i intervallet 19,21-22,98 euro per aktie. I skrivande stund står aktien i 22,23 euro.

En kurs på 22,01 euro ger bolaget ett börsvärde på omkring 15,8 miljarder euro. Det är lägre än bedömningar som fanns på marknaden inför noteringen. Reuters skriver att en källa hade beräknat värdet till 21-22 miljarder medan Siemens själva, enligt Bloomberg, hade uppgett ett bokfört värde på 17 miljarder.

Inför noteringen har Siemens skiftat ut 55 procent ägandet i bolaget till aktieägarna. Siemens har också skiftat ut 9,9 procent till Siemens Pensionsfond. Siemens planerar att minska sin ägarandel på 35,1 procent betydligt under kommande 12-18 månader.

Siemens Energy tillverkar gasturbriner och kraftöverföringssystem och äger 67 procent av Siemens Gamesa som tillverkar vindturbiner.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER