Han nämner att man har gjort stora förändringar under både 2019 och 2020 för att förbättra lönsamheten i bolaget.
- Jag ser det som ett skifte och nästa målsättning är att vara lönsam över tid.
Förutom positivt ebitda för första gången framgår det även från kvartalsrapporten att energientreprenaderna blir fler och fler, samtidigt som man nu ser en ökad efterfrågan på bolagets konsulttjänster.
- Det är jättekul att se att våra konsulter får ständigt mer att göra och att det är allt fler som efterfrågar våra tjänster. Vi har tre tydliga affärsben där konsultverksamheten utgör en viktig del, förklarar vd:n.
Sens är också aktuella med en företrädesemission, där kapitaltillskottet ska framförallt användas till expansionskapital för att kunna möta en "ökande efterfrågan på bolagets tjänster". Teckningstiden pågår fram till den 26 februari.
Cirka 25 procent av emissionslikviden ska gå till investeringar i Sens maskinpark, mot bakgrund av att dotterbolaget Wessman Drilling Solution tecknat ett tvåårigt ramavtal på 30 miljoner kronor för leverans av styrd borrning.
- Vi upplever ett bra momentum i Wessman. Dels beror det på att det är ett vasst borrbolag. Det är inte särskilt många aktörer i Sverige som klarar av styrd borrning, vilket vi håller på med. Det andra är att vi har en del geoborrning i våra projekt och att ha det under eget paraply ger en fördel för hela Sens-koncernen, resonerar Wellenius.
En annan satsning är den på patentportföljen. En stor del av de systemlösningar som bolaget tillhandahåller har patentskydd, och Sens har även utvecklat patentskyddade lösningar som kan effektivisera dagens värmepumpar. Detta med stöd av Kungliga Tekniska högskolan (KTH).
- Jag har inlett ett arbete under 2020 som vi tänker intensifiera under 2021, nämligen att kapitalisera på patentportföljen i högre utsträckning. Patenten är alldeles för värdefulla för att bara låta vara där, utan vi måste också använda dem på rätt sätt.
Marknaden reagerar positivt på dagens kvartalsrapport från bolaget och handlar upp aktien med drygt 4,5 procent. Sett ur ett längre perspektiv har kursutvecklingen för bolagets aktieägare varit tråkig, men vd:n bedömer att man är i ett bättre utgångsläge nu jämfört med tidigare.
- Vi har förbättrat oss enormt mycket under 2020. Vi bygger fler egna system, vi har fler intressenter som efterfrågar våra lösningar och vi har möblerat om i vår interna struktur som gjort oss mer effektiva och mindre kostnadstunga, avslutar vd:n.