Bildkälla: Stockfoto

Tagit in Orkla - Odin Norge steg med 0,24 procent i maj

Fonden Odin Norge C steg 0,24 procent i maj, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,09 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,60 procent och är därmed bättre än index som har ökat 17,40 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Vigdis Almestad.

"Rapportsäsongen för det första kvartalet är nu över och på det hela taget har bolagen i portföljen levererat siffror som stödjer våra långsiktiga förväntningar på värdeskapandet. Mycket få förändringar har gjorts i portföljen, och ingen av dessa beror på bolagens kvartalsresultat", kommenterar förvaltaren.

Under de två senaste månaderna har fonden sålt en del i Norsk Hydro och samtidigt gjort en investering i Orkla. Bolaget är en av Norges ledande leverantörer av varumärken till livsmedelshandel, catering, specialhandel, apotek och bagerimarknaden.

Positiva bidragsgivare under perioden var bland andra Yara International och Kongsberg Gruppen. Tyngde avkastningen gjorde Subsea 7, TGS Nopec Geophysical och Schibsted.

De tre största innehaven i portföljen var Borregaard, Yara International och Kongsberg Gruppen med portföljvikter på 7,06, 5,97 respektive 5,38 procent.

Finanssektorn var den bransch med mest allokerat kapital då portföljvikten uppgick till 19,66 procent. Även industrivaror och tjänster samt dagligvaror utgjorde betydande delar med exponeringar om 17,31 respektive 16,50 procent.

Odin Norge C, %maj, 2021
Fond MM, förändring i procent0,24
Index MM, förändring i procent0,09
Fond i år, förändring i procent21,60
Index i år, förändring i procent17,40
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER