Bildkälla: Stockfoto

UBS Equity China Opportunity minskade 1,67 procent i februari - positiva till Tal Education Group

Fonden UBS Equity China Opportunity minskade 1,67 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 0,40 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,31 procent och är därmed sämre än index som har ökat 5,67 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Bin Shi.

Främsta bidragsgivare till relativavkastning för fonden under februari var en undervikt i Xiamoi och avsaknaden av exponering till Nio och Byd Company. På den negativa sidan fanns undervikter i Baidu och JD.com samt en övervikt i Yihai International.

Inledningsvis skriver förvaltaren att stigande räntor stod i fokus under februari. Globala aktier steg till nya höjder samtidigt som tillväxtaktier gick svagt.

Den kinesiska marknaden handlades avvaktande under februari. Även i Kina sågs en sektorrotation från tillväxtaktier till värdeaktier som drabbats hårt av pandemin. Försäljningen inom retail och catering var stark under den kinesiska nyårshelgen.

Fondens tre största övervikter kontra index var i bolagen Tal Education, Kweichow Moutai och Yihai International. Mest underviktade låg fonden i Meituan, JD.com och China Construction Bank.

Angående Tal Education Group, som arbetar med distansundervisning, skriver förvaltaren följande.

"Bolaget är en bevisad marknadsledare i många av Kinas stora städer. Den organiska tillväxten fortsätter att vara stark trots prishöjningar. Utökning till fler städer kan komma att vara en tillväxtdrivare framöver."

UBS Equity China Opportunity, %februari, 2021
Fond MM, förändring i procent-1,67
Index MM, förändring i procent-0,40
Fond i år, förändring i procent4,31
Index i år, förändring i procent5,67
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER