Bildkälla: Stockfoto

USA försöker skada Huaweis rykte – bolaget tillbakavisar de senaste åtalspunkterna

USA går återigen hårt åt kinesiska telekomutrustningsföretaget Huawei genom att denna gång åtala det bland annat för stöld av affärshemligheter.

Annons

De nya åtalspunkterna från federala åklagare mot Huawei och två av dess amerikanska dotterbolag kom på torsdagen.

Dessa har varit väntade en längre tid då media snappat upp planer på nya restriktioner. Huawei är svartlistade i USA sedan maj förra året. Det är på grund av misstankar om spionage åt Peking och stoppar amerikanska företag från att göra affärer med det kinesiska bolaget.

Huawei tillbakavisar de senaste åtalspunkterna från amerikanskt håll.

”Detta nya åtal är en del av det amerikanska justitiedepartementets försök att oåterkalleligt skada Huaweis rykte och vår verksamhet av konkurrensskäl snarare än för att beivra brott. Dessa nya anklagelser är grundlösa och baseras till stor del på återanvända civila tvister från de senaste 20 åren som redan är avgjorda, och i flera fall avvisats av federala domstolar. USAs regering kommer inte ha framgång med sina anklagelser, som vi kommer visa är ogrundade och orättvisa”, säger Kenneth Fredriksen som är Nordenchef för Huawei.

Huawei har under den senaste veckan även fått dementera en WSJ-artikel som påstod att företaget lämnar bakdörrar i mobilnätverk det installerar åt operatörer.

Länkar och källor:

www.cnbc.com

www.mynewsdesk.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser