Bildkälla: Stockfoto

USWE Sports tror på fortsatt outdoortrend, adresserar miljardmarknad som växer 10 procent per år - vd

USWE Sports riktar sig till en marknad som är värd 20 miljarder per år och växer med cirka 10 procent per år. Det säger vd Jacob Westerberg i samband med Västra Hamnens investerardag.

USWE Sports har utvecklat ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden. Det patenterade bärsystemet "No Dancing Monkey" har utvecklats för att kunna låta användaren röra sig obehindrat. Det är alltså det segmentet som man bedömer växer i takten ovan.

- Vi tror på trenden med outdoor, säger Westerberg.

USWE Sports omsatte under förra året 44 miljoner kronor. Ebitda-resultatet var 2,9 miljoner kronor. Företaget har nio anställda. Tillväxten har varit 50 procent de senaste åren. Strategin är omni-kanal, vilket innebär att man säljer genom flera olika kanaler. Huvudmarknaden är USA och svarar för 60 procent av omsättningen.

- Målsättningen är att fortsätta växa över 40 procent per år med fortsatt lönsamhet, säger USWE Sports-chefen. Nordamerika står fortsatt i fokus. Tillväxt skall även komma från en fortsatt breddning av produktutbudet samt expansion i andra delar såsom Europa.

USWE Sports tar i samband med sin notering in 50 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader. Emissionen är säkerställd till cirka 80 procent. Anmälningsperioden är 1-14 juni. Första dag för handel på Nasdaq First North är planerad till den 24 juni. Teckningskursen är 39,50 kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER