Bildkälla: Stockfoto

BITCOIN TILL $12 000

Veckans graf Augere presenterar veckans graf som denna vecka handlar om Bitcoin och det är Robert Lux, aka Long Life Trading som sitter bakom tangentbordet.

Det finns nog ingen underliggande som är en sådan comeback-kid som Bitcoin. Nu däremot börjar den se riktigt svag ut. Svag till den punkt där hopp om en snar raketvändning blir alltmer osannolik. Kollar vi på veckografen så ser vi att Bitcoin befinner sig i en fem och ett halvt år lång stigande kanal.

 Klicka här för att komma till grafen

Golvet på denna kanal befinner sig kring $12 000. Det finns tre saker som starkt pekar på att vi snart kommer nå dit.

1. All-time highen i november förra året orkade med nöd och näppe förbi ATH:n i april samma år. Givet att detta skedde efter en 1600-procentig uppgång på bara ett år visar att uppgången på slutet var rejält baktung. Sådana här kraftiga rörelser återhämtar sig sällan utan smärta.

 Klicka här för att komma till grafen

2. För första gången någonsin sedan en ny all-time high tagits ut så har den gamla all-time highen punkterats. ATH:n från december 2017 till knappa $20 000 har med råge och marginal tagit ut. Detta är första gången det sker under Bitcoins tretton års levnadstid och definitivt en big deal.

 Klicka här för att komma till grafen

 Fördelen i detta nu är att Bitcoin handlar just på den gamla ATH:en ovanifrån som stöd. Bryter vi igenom, däremot, så kan resan mot $12 000 gå väldigt fort.

 Klicka här för att komma till grafen

3. EMA200 och MA200 har agerat starka historiska stöd, i synnerhet i symbios med varandra. Med undantag för den tillfälliga throw-overn under corona-kraschen har Bitcoin aldrig stängt under båda två … tills nu. 

Klicka här för att komma till grafen

Att vi ska ned till $12 000-nivån är mindre en fråga om om utan mer en fråga om när. Det finns två varianter av detta.

Antingen går vi ned relativt snart. Detta bedömer jag däremot som ett mindre sannolikt av anledningarna jag presenterar nedan.

 Klicka här för att komma till grafen

Eller också ser vi en studs från nuvarande nivåer – som ju dessutom agerar starkt stöd med anledning av 2017 års all-time high. En sådan studs torde landa någonstans mellan $25 000-26 000 och skulle både vara ett typenligt fjärdevågs-flat-beteende för en 5-vågsräkning på nedsidan. Men viktigast av allt är att brott under EMA200-linjen – och i synnerhet så på högre tidsgrafer såsom veckografen – har en magnetisk dragning att återtesta densamma linjen underifrån som motstånd. Givet dessutom hur EMA50- och EMA200-linjerna kontrakterar och någonstans strax före jul möts i en gordisk knut vore som upplagt för årets Bitcoin-smash.

Klicka här för att komma till grafen

Detta scenario bedömer jag som klart sannolikt och om eller när detta infinner sig kommer ett mycket attraktivt kortningsläge att uppstå. Men mer om det då. Den stora frågan därefter är om golvet håller upp för mer än en tillfällig studs. För de av er som följt mig under en längre tid vet ni att jag sedan årsskiftet 2019/2020 pratat återkommande om att Bitcoin ska ned med minst 95-98 % från ATH:n vid nästa krasch, som ju kommer bli en sekulärkrasch (till skillnad från de föregående primärkrascherna). Sekulärkrascher är serious business och framförallt tar de tid för att återhämta sig. Givet Bitcoin-ATH:n kring $69 000 snackar vi här en möjlig botten kring $1400-$3500. Märk väl att detta är på betydligt längre sikt och någonting som vi kommer återkomma till i sinom tid.

/Robert Lux, aka Long Life Trading, för Augere


https://augere.se/  Veckans Graf är ett samarbete mellan Börsvärlden och Augere. Augere erbjuder ett medlemsbaserat community med fokus på handel i finansiella instrument och nyheter.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER