Bildkälla: Stockfoto

Viktigt avtal för Ascelia Pharmas Oncoral - Analysguiden behåller motiverat värde

Forskningsbolaget Ascelia Pharma ingick i september ett kliniskt samarbete med det japanska onkologibolaget Taiho Pharmaceutical om att kombinera Oncoral med Taihos cancerpreparat Lonsurf i en kommande fas 2-studie.

I en uppdragsanalys skriver Analysguiden att Lonsurf har en kompletterande verkan och att man tror att en potent hämning av cancerceller kan bli möjlig. Läkemedlet Irinotecan i intravenös form har redan testats i kombination med Lonsurf i kliniska studier och har visat tydlig synergistisk effekt, skriver analyshuset.

I närtid ser Analysguiden fram emot presentationen på radiologkonferensen RSNA av bolagets studie av Orviglance i jämförelse med kontrastmedlet Multihance.

Vidare skriver man att förseningen i bolagets fas 3-studie SPARKLE fått aktiemarknaden att inta en mer avvaktande inställning till aktien. Emellertid ser analyshuset en 80-procentig chans för att utfallet, som ska presenteras nästa år, blir positivt.

Slutligen landar man i ett upprepat motiverat värde om 52 kronor per aktie. Idag handlas aktien ner drygt 3 procent till 27,25 kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER