Bildkälla: Stockfoto

Volvo Cars har säkrat en tredjedel av emissionen inför IPO - Di

Biltillverkaren Volvo Cars nyemission på 25 miljarder kronor inför noteringen kommer att täckas till 35 procent av sex svenska institutioner och en nordisk, rapporterar Dagens industri med hänvisning till källor.

De sju institutionerna kommer att gå in som ankarinvesterare, vilket innebär att de investerar ett bestämt belopp i Volvo Cars om bolaget värderas inom ett visst intervall.

”Cornerstone- och ankarinvesterare täcker tillsammans närmare 45-50 procent av boken. Därtill är flera tunga internationella investerare på väg in”, sade en källa med insyn.

Enligt Di är det fortfarande oklart om Geelys ägare Li Shufu kommer acceptera en notering av Volvo Cars till en värdering runt 200 miljarder kronor. Medan en investerare uppger att ”det är skakigt”, tror en annan investerare på att nyemissionen och noteringen blir av.

”Volvo Cars behöver kapitalet från nyemissionen till omställningen. Sedan är den stora frågan om Li Shufu väljer att sälja befintliga aktier till investerare, här blir värderingen rimligen avgörande. För likviditeten i aktien är det bra om han säljer”, sade investeraren.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER