Bildkälla: Stockfoto

Xpeng spår bristchip i något kvartal till - CNBC

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng förutspår chipbrist i åtminstone ett kvartal till. Det uppger dess vice styrelseordförande Brian Gu i en intervju med CNBC mot bakgrund av den senaste delårsrapporten.

I dagsläget är visibiliteten på leveranser låg, och bolaget bevakar situationen "väldigt, väldigt noggrant". Däremot uppges påverkan i dagsläget vara begränsad för Xpeng, vilket reflekteras i elbiltillverkarens guidning.

Xpeng förväntar sig att leverera mellan 15 500 och 16 000 fordon i det andra kvartalet, att jämföra med 13 340 fordon under det första kvartalet vilket var bättre än prognosen.

Elbilstillverkarens satsning på Europa fortskrider med över 300 stycken bilar av modellen G3 SUV levererade till Norge under årets tre första månader.

Intäkterna i det första kvartalet landade på 2 951 miljoner yuan, en ökning med hisnande 616 procent på årsbasis. Nettoförlusten ökade samtidigt till 786,6 miljoner yuan, motsvarande cirka 1 020 miljoner kronor, att jämföra med 649,8 miljoner samma period i fjol.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER