Bildkälla: Stockfoto

Zenergy ingår leverans- och samarbetsavtal med Pansanté värt 200 miljoner kronor på sju år

Zenergy ingår leverans- och samarbetsavtal med Pansanté värt 200 miljoner kronor på sju år

Modulbostadsbolaget Zenergy har tecknat ett leverans- och samarbetsavtal med Pansanté,
med åtagande från Pansanté om beställning av ZIP-element om minst 200 miljoner kronor under en kommande sjuårsperiod samt samarbete kring utveckling av Zenergys ZIP-element för byggnation av modulbyggda sjukhus. Produktion till Pansanté kommer ske mot förskottsbetalning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zenergys styrelse har identifierat ett behov av att utveckla och effektivisera sin produktionslina för att tillhandahålla ZIP-element anpassade för modulsjukhus. Kostnaden för denna omställning och effektivisering beräknas initialt uppgå till 7 miljoner kronor och kommer finansieras av Pansanté genom brygglån om 3 miljoner kornor och genom riktad nyemission av B-aktier om minst 4 miljoner kronor. Återbetalning av lånebeloppet ska ske genom avdrag mot Pansantés första order av ZIP-element. Styrelsen avser utnyttja bemyndigande från årsstämman för att genomföra emissionen.

Zenergy återkommer med närmare detaljer och villkor för den riktade emissionen, däribland teckningskurs och antal aktier, när detta slutligt fastställts.

"Detta är ett historiskt avtal för Zenergy som verkställer utvecklingen av ett serieproducerat ZIP-element i större skala med försäljning även utanför Sveriges gränser. Vi är många som väntat på detta viktiga led i Zenergys utveckling", säger Johan Olofsson, vd för Zenergy.

"Tillsammans med Zenergy vill Pansanté vidareutveckla byggtekniken för sjukhusen som levereras ut på världsmarknaden. Zenergy blir en viktig samarbetspartner för en lång tid framöver", säger Roland Nilsson, styrelseordförande i Pansanté.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER