Bildkälla: Stockfoto

Zuckerberg ser 1 miljard människor använda metaverse i nära framtid

Metaverse kommer att bli en massiv ekonomi med över en miljard människor som spenderar i den. Det uppgav Meta Platforms vd Mark Zuckerberg till CNBC.

Zuckerbergs prognos avser användningen av metaverse genom egna verksamheten under andra halvan av innevarande årtionde.

“Vi hoppas att kunna nå ut till en miljard människor i metaverse som handlar för hundratals dollar, där var och en köper digitala varor, digitalt innehåll och olika saker för att uttrycka sig”, sade Zuckerberg.

Att Zuckerberg hyser stora förhoppningar kring metaverse framgår också av att han bytt namn på sitt bolag från Facebook till Meta Platforms. Bolagets första intåg i den virtuella världen skedde 2014 när man betalade 2 miljarder dollar för headset-tillverkaren Oculus. Detta har ännu inte visat sig bli en fullträff även om Zuckerberg påpekade att senaste modellen Quest 2 sålt starkt.

“Quest 2 har varit en succé. Jag har varit glad med hur det utvecklats, det har överträffat mina förväntningar”, sade Zuckerberg.

I intervjun uppgav Zuckerberg också att bolaget hyser de resurser som krävs för att kunna bedriva långsiktig forskning inom området.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER