Bildkälla: Stockfoto

Strand Företagsobligationsfond erhåller fem stjärnor i Morningstar Rating

I samband med att Strand Företagsobligationsfond fyllde tre år erhöll man också fem av fem stjärnor i Morningstar Rating.

Fonden har sedan starten förvaltats av Mari Fors Rhenman och Carl Johan Lagercrantz. Strand Företagsobligationsfond är tänkt att vara ett komplett räntealternativ för investerare som söker diversifiering från börsen.

"Vi vill inte vara en renodlad high yield- eller investment grade fond utan ska istället försöka navigera dit där vi ser bäst risk/reward i företagsobligationsmarknaden", skriver förvaltaren Carl Johan Lagercrantz.

Under året har man ökat antalet fastförräntade obligationer i portföljen då man tror att räntan har toppat. Om detta är fallet erhåller fonden en positiv effekt på obligationernas värde den dagen räntorna börjar falla.

Vidare pekar man på att marknaden öppnat upp för flera fina investeringslägen bland fastighetsbolagen.

"Allt eftersom tiden gått har det visat sig vilka som har de bästa förutsättningarna att rida ur denna storm på bästa sätt och där finns det fina räntor att plocka upp. Några av de enskilt bästa placeringarna vi gjort under 2022 och 2023 har varit just i obligationer utgivna av fastighetsbolag."
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER