Pareto sänker riktkurser för Leovegas, Kindred och Kambi

Pareto Securities har under tisdagsmorgonen valt att upprepa köp för spelbolagen Leovegas och Kindred samt sportboksleverantören Kambi. Däremot sänks riktkurserna för samtliga tre bolag.

Annons

I fallet med Leovegas skriver Pareto att man hade räknat med ett bättre 2020 vad gäller tillväxt. Detta var dock innan coronapandemin slog till. Som en följd väntas det bli negativa effekter på bolagets sportintäkter för första kvartalet till tredje kvartalet 2020. Detta medför att tillväxtaccelerationen får skjutas fram till andra halvåret 2020 och framåt.

Dock medför den attraktiva värderingen och tillväxtutsikterna att köp kan upprepas även om riktkursen sänks till 42 kronor (46).

För Kindreds del ser Pareto en risk för en ökad regulatorisk press på kort sikt i olika länder i syfte att skydda spelare under coronapandemin. Därutöver tros den positiva kompensationseffekten från kasino för lägre sportsintäkter ebba ut under kommande månader. Dock är de långsiktiga tillväxtutsikterna för sportbok intakta varför köp upprepas men med nedsatta riktkursen 53 kronor (65).

Slutligen för Kambis del tror analyshuset inte på några betydande överraskningar i kommande Q1-rapporten. Fokus blir på när och hur sportevent väntas bli återupptagna. På grund av kortsiktiga risker sänks riktkursen till 145 kronor (189) medan köp upprepas.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser