Bildkälla: Stockfoto

Xspray Pharma startar studie med ny formulering av Hynap-Dasa

Forskningsbolaget Xspray Pharma har nu startat en ny bioekvivalensstudie med en ny formulering av Hynap-Dasa. Det preliminära resultatet från denna studie förväntas i början av andra kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Studien genomförs med syfte att visa att Hynap-Dasa är bioekvivalent med originalläkemedlet Sprycel, som baserar på den aktiva substansen dasatinib. Studien görs med syfte att sedan kunna lämna in ansökan om marknadsgodkännande i USA, en så kallad Anda-ansökan.

Bolaget ska göra två bioekvivalensstudier där den första studien, som nu har startats, genomförs på fastande friska frivilliga försökspersoner. Den andra studien, som startar i början av februari, genomförs på försökspersoner som har intagit en måltid.

Xsprays aktie tappade rejält på börsen förra veckan. Detta efter att bolaget redovisat resultat från en studie med produktkandidaten Hynap-Dasa som, i likhet med en studie som presenterades i augusti, inte nådde formell bioekvivalens. Redan då flaggade vd Per Andersson för nya studier med en modifierad version av läkemedelskandidaten.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER