Bildkälla: Stockfoto

Kinnevik handlas exklusive rätt till aktier i Zalando den 17 maj

Investmentbolaget Kinnevik höll idag den 29 april årsstämma som beslutade i enlighet med samtliga av styrelsen och valberedningen framlagda förslag. Det framgår av kommunikén från stämman.

Årsstämman beslutade att utskifta Kinneviks innehav i Zalando till aktieägarna genom ett aktieinlösenprogram. Villkoren innebär att 143 inlösenaktier i Kinnevik ger 28 Zalandoaktier.

Avstämningsdag för aktiespliten och rätten att erhålla inlösenaktier är tisdagen den 18 maj. Det innebär att sista dag för handel i aktien inklusive rätt till Zalando är fredagen den 14 maj och att Kinneviks aktie handlas exklusive rätt till Zalando måndagen den 17 maj. Handel i inlösenaktier kommer ske på Nasdaq Stockholm mellan onsdagen den 19 maj till onsdagen den 9 juni.

Zalandoaktierna kommer erhållas på VP-konto, aktiedepå eller motsvarande fredagen den 18 juni 2021. Kinneviks innehav i Zalando kommer av tekniska skäl skiftas ut i form av Zalandoaktier registrerade hos Euroclear Sweden som innehavaren sedan, efter aktieinlösenprogrammet, kan omregistrera till Zalandoaktier registrerade hos Clearstream i Tyskland. Omregistreringen genomförs för att aktieägarna ska kunna genomföra transaktioner med de utskiftade Zalandoaktierna på Frankfurtbörsen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER