Bildkälla: Stockfoto

Storbritannien och Indien tecknar nytt mindre frihandelsavtal (uppdatering)

(Uppdatering: fler detaljer i hela nyheten)

Storbritannien och Inden har tecknat ett nytt mindre frihandelsavtal med ett beräknat värde om totalt 1 miljard pund. Indien ska investera mer än 533 miljoner pund, och det kan skapa mer än 6 000 arbetstillfällen, skriver Sky News.

Det kommer även innebära starten av formella förhandlingar för ett fullständigt frihandelsavtal senare i år. Det skulle kunna ske under hösten.

- Likt varje aspekt av den brittisk-indiska relationen gör de ekonomiska länkarna mellan våra länder vår befolkning starkare och säkrare, säger premiärministern Boris Johnson.

Johnson skulle egentligen besöka Indien i samband med avtalstecknandet men det avbröts på grund av den svåra smittspridningen i landet.

Brittiska handelsministern Liz Truss beskriver avtalet som en vinst för båda länderna och vill se att förhandlingarna för det stora avtalet fortskrider så fort som möjligt.

Det finns dock tecken på att Indien kan vara motvilliga fler breda frihandelsavtal då premiärministern Narendra Modi trycker hårt på inrikesproducerade produkter och ett självförsörjande Indien, skriver AFP.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER