Bildkälla: Stockfoto

SL lanserar ny biljettyp i samarbete med Nobina

Stockholms Lokaltrafik, SL, lanserar en ny biljettyp i samarbete med bussoperatören Nobina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Biljetten gör det möjligt att välja 10 valfria resedagar, när som helst under 30 dagar. Med den nya 10/30-biljetten ska SL undersöka hur mer flexibla biljetterbjudanden kan attrahera fler resenärer till kollektivtrafiken efter att antalet minskat kraftigt under pandemin.

Biljetten kommer att finnas till försäljning under en försöksperiod om 6 månader för att sedan utvärderas som en eventuell del av det ordinarie biljettsortimentet. Nobina kommer att vara återförsäljare för den nya biljetten i Travis-appen.

− Våra samarbeten med entreprenörer, innovatörer och operatörer gör att vi ständigt kan finna nya sätt att pröva gränserna för kollektivtrafiken. Med hjälp av vår operatör Nobina kan vi här testa ett flexibelt 30-dagarskort i syfte att göra det enklare för fler att återvända som resenärer till SL-trafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER