Bildkälla: Stockfoto

Creades investerar 175 miljoner kronor i Mentimeter (uppdatering)

(tillägg avser Nordstjernans investering)

Investmentbolaget Creades investerar 175 miljoner kronor för knappt 7 procent av aktierna i Mentimeter i samband med en nyemission i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mentimeter erbjuder en SaaS-plattform vars syfte är att möjliggöra engagemang från åhörare vid möten och presentationer, exempelvis genom att i realtid fånga in publikens feedback eller åsikter inom specifika frågor och åskådliggöra resultatet som en del av presentationen. Bolaget erbjuder även en plattform för att producera presentationer och analysera dessa i efterhand.

Mentimeter har sedan starten 2012 haft en stark tillväxt utan någon egentlig extern finansiering. Antalet årliga aktiva mötesledare som använder plattformen uppgår till nästan 3 miljoner och antalet mötesdeltagare som använt tjänsten uppgår till nästan 300 miljoner. Bolagets återkommande intäkter uppgick till 281 miljoner kronor i slutet av 2021 innebärande en årlig tillväxt om 86 procent sedan 2018.

Creades har för avsikt att vara aktiva ägare i Mentimeter genom att ta plats i styrelsen.

Investmentbolaget Nordstjerrnan investerar 150 miljoner kronor i Mentimeter, meddelade investmentbolaget på eftermiddagen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER