Bildkälla: Stockfoto

Indutrade förvärvar tyskt tryckgivarbolag som omsätter 130 miljoner kronor

Teknikhandelsbolaget Indutrade har förvärvat tyska Beck Sensortechnik, som utvecklar, tillverkar och säljer tryckvakter och tryckgivare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beck grundades 1955, har cirka 80 anställda och omsätter 130 miljoner kronor. Förvärvet är Indutrades åttonde i år och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på resultat per aktie.

Bolagets produkter säljs via ett internationellt distributörsnätverk och direkt till OEM-kunder. Produkterna används inom områdena HVAC, vatten och avlopp, medicinteknik och andra industriella applikationer.

"Vi är glada att välkomna Beck Sensortechnik till Indutrade - en stabil och lönsam tillverkare med ett starkt produktutbud. Bolaget har expertis i att lösa kundspecifika applikationsutmaningar och vi ser intressanta organiska tillväxtmöjligheter, inklusive ökad efterfrågan på energieffektivitet och 'gröna' byggnader. Det är också glädjande att vi fortsätter att stärka vår närvaro i Tyskland", kommenterar Bo Annvik, vd och koncernchef för Indutrade.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER