Bildkälla: Stockfoto

Mathem förvärvar Kavall

Mathem förvärvar samtliga aktier i Kavall, framgår av ett pressmeddelande.

- Det känns väldigt roligt att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt välkända varumärke och etablerade verksamhet ger fantastiska möjligheter framåt. Vi har båda fått erfara en stark efterfrågan på express-leveranser och vi ser fram emot att utforska hur vi tillsammans kan möta denna efterfråga på bästa sätt, säger John Tengberg, vd på Kavall, i ett pressmeddelande från Nicoya.

Mathem kommer att fortsätta Kavalls verksamheter under det nya namnet Mathem Express, samt utöka erbjudandet av express-leveranser, med start i Stockholm.

I samband med förvärvet har Nicoya, tillsammans med Kavall största ägare Bonnier Ventures, Inbox Capital och VNV Global, för avsikt att delta i Mathems kommande finansieringsrunda med fokus på vidare utveckling av deras automatiserade logistikanläggning utanför Stockholm, för ytterligare operationella effektiviseringar.

Kavall grundades 2021 och var först med att leverera matvaror hem till kundens dörr inom 10 minuter. I Kavall’s app kan användare beställa från ett stort utbud av tusentals matprodukter och leveransen sköts av Kavalls egna anställda på elcykel från hyperlokala så kallade “dark stores” – central belägna lager anpassade för snabb plockning och leverans. Tjänsten finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER