Bildkälla: Stockfoto

Nyab flyttar från Helsingfors till Stockholm

Det finsk-svenska byggbolaget Nyab gör slag i sak och genomför vad man flaggat för tidigare - flyttar från First North i Helsingfors till Stockholm.

Bolaget flyttar också hemvist från Finland till Sverige. Beslutet måste klubbas vid en extra stämma och formellt räknar bolaget med att flytten äger rum i slutet av juni. Total 88,7 procent av rösterna i Nyab står bakom förändringen.

"NYAB:s resa började 2013 i Luleå, Sverige, och har sedan dess expanderat till att omfatta två hemmamarknader. Därför är vi nu stolta över att vara både ett svenskt och finskt företag. Dagens beslut kommer efter en omfattande analys och tjänar våra intressenters bästa. Med två tredjedelar av vår verksamhet i Sverige kommer de planerade förändringarna att lägga den bästa grunden för vår fortsatta utveckling av företaget. Framöver kommer vi att vara i en utmärkt position för att genomföra vår strategi och fortsätta uppnå lönsam tillväxt", säger Johan Larsson, vd för Nyab, i en kommentar.

Larsson har i tidigare intervjuer flaggat för att man blickar mot en notering i Sverige istället för Finland.

Nyab erbjuder ingenjörs-, bygg- och underhållstjänster inom förnybar energi och hållbar infrastruktur till kunder inom offentlig och privat sektor. Bolaget tog sin nuvarande form våren 2022 genom en sammanslagning av finska Skarta Group och svenska Nyab. Huvudkontoret ligger i Uleåborg, men kommer att flytta till Luleå. Bolaget har över 380 medarbetare utspridda på olika platser i Finland och Sverige.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER