Bildkälla: Stockfoto

Budstriden om 24Storage avgjord - Nuveen segrar

Amerikanska försäkringsbolaget TIAA:s fastighetsdel Nuveen Real Estate går ut som segrande i budstriden om self storage-bolaget 24Storage, enligt ett pressmeddelande.

Nuveen har förvärvat 92,4 procent av aktierna i 24 Storage. Man betalar 76 kronor per aktie, vilket värderar hela 24Storage till cirka 2,1 miljarder kronor. Förutom Nuveen har också europeiska förrådsjätten Shureguard velat köpa upp 24Storage.

Formellt löper acceptperioden för budet från Nuveen till den 13 december.

24Storage har 26 anläggningar och ytterligare fyra tillgångar under utveckling. Bolaget köps upp av Nuveen kort efter att man också plockat upp Green Storage förra månaden med 14 anläggningar.

”Vi är mycket glada över förvärvet av 24Storage – den näst största self-storage-aktören på den svenska marknaden. Bolaget har framgångsrikt byggt upp en högkvalitativ fastighetsportfölj i Sveriges tre största städer och vi ansluter till deras starka fokus på teknik och hållbarhet för att driva operativ effektivitet och tillhandahålla en framtidssäkrad lagringslösning”, kommenterar Jasper Gilbey, chef för TIAA General Account och Alternatives i Europa på Nuveen.

”I kombination med Green Storage kommer vi skapa en marknadsledande plattform i Sverige med tydliga synergier och spännande tillväxtpotential de kommande åren”, fortsätter Jasper Gilbey.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER