Bildkälla: Stockfoto

Job Solution siktar på att skala upp organisk tillväxt och vill förvärva - vd

Job Solution, som är specialister inom kompetensförsörjning, har idag tagit plats på Nasdaq First North. Företaget är lönsamt, men tillväxten skall upp och noteringen kan hjälpa företaget att växa genom förvärv. Det uppger vd Viktor Rönn för Finwire.

Job Solution växer och är lönsamt. Under förra året ökade omsättningen till 25,8 miljoner kronor (15,1) och resultatet blev 6,8 miljoner (3,1). I samband med noteringen tar företaget in 15 miljoner kronor i färskt kapital, ett kapital som man avser att använda för att expandera. Teckningskursen är 30 kronor och värderingen är 93,6 miljoner kronor före emissionen. Aktien stiger lätt i dagens premiärhandel.

“Det stämmer att vi inte behöver kapital för vår drift, men vi vill skala upp genom organisk tillväxt och förvärv. Noteringen hjälper oss med detta”, säger Viktor Rönn.

Bolaget erbjuder egenutvecklade rekryteringstjänster och till skillnad från många andra noterade bolag finns det inte någon exponering mot bemanning. Fokus är helt och hållet på rekryteringsområdet och särskilt fokus riktas mot samhällsbyggnad, infrastruktur och industri. Bemanning och interimlösningar är inte dåligt på något sätt, men för att lösa kundernas utmaningar så behöver de anställa – som i sin tur kan kompletteras med bemanning och interimlösningar, uppger Rönn.

I och med noteringen kommer företaget också att växla upp inom förvärvsområdet. I sin styrelse har man också en expert på området i form av Jonas Bertilsson, som arbetat med förvärv inom allt från Carnegie till Addnode.

“Vi ser flera möjligheter att komplettera vår verksamhet med andra nischer eller andra modeller. Kundnöjdhet är viktigt. Fokus är på en hög leverans till kund. Det är viktigt för oss att hitta rätt bolag att förvärva”, säger Viktor Rönn.

Job Solution-chefen vill inte kommentera hur stora bolagen är som företaget tittar på. Det är inte en central fråga i samband med ett förvärv, uppger han. Aktörer att förvärva finns det gott om. Marknaden för rekrytering är att beteckna som fragmenterad med mängder med aktörer.

“Det viktiga är inte storlek utan att det är strategiskt rätt”, säger han.

Job Solution-chefen betonar också vikten av att fortsätta att växa organiskt. Även om den stora delen av omsättningen återfinns i Sverige så har företaget även expanderat till Norge. En ytterligare organisk expansion kan ske i andra marknader.

“Våra fokusmarknader där vi vill växa är vid sidan av Sverige och Norge även Finland, Danmark och Tyskland”, uppger Rönn.

Han ser såklart även risker. Det råder krig i Europa, inflationen ligger på högsta nivån på decennier och det råder i princip full sysselsättning.

“Utmaningen att hitta rätt kompetens till kunderna har bara växt under tiden sedan vi grundade företaget. Flera branscher har stora utmaningar att hitta rätt kompetens idag, och det finns även geografiska problem med att hitta människor, tex inom tjänster från samhället. Detta är såklart bra för aktörer som oss, men också en utmaning”, säger han.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER