Bildkälla: Stockfoto

AIK Fotboll bötfälls av Uefa för ordningsstörningar vid två matcher

AIK Fotboll bötfälls med 48 500 euro för incidenter i två matcher under kvalomgångarna i Uefa Europa Conference League. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uefas disciplinnämnd har efter möten den 7 och 28 september kommit fram till beslutet att bötfälla AIK för händelser kopplat till ordningsstörningar. Beloppet ska betala inom 90 dagar.

Det handlar om 31 500 euro för bortamatchen mot 1.FC Slovácko 18 augusti där AIK anmälts för "Lightning of fireworks". Även hemmamatchen mot 1.FC Slovácko där de anmäldes för "blocking of public passageways" samt "lighting of fireworks". Bötesloppet där blev 17 000 euro.

- Det var förväntat att Uefa skulle komma med dessa böter då de under lång tid använt sig av ett bötessystem kopplade till ordningsstörningar. Det känns givetvis tråkigt att behöva lägga pengar på böter, men vi tar givetvis vårt ansvar. Vi fortsätter vårt arbete med att utvärdera våra evenemang och förbättra våra rutiner för genomförandet av dessa, säger AIK Fotbolls evenemangs- och säkerhetschef Henrik Koch.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER