Bildkälla: Helena Sulieman

Möt en av arrangörerna bakom Shake Up Day på Eleda Stadion i Malmö

Intervju Helena Sulieman den ena halvan av Affärsnätverket Malmö som tillsammans med multientreprenören Michel Issa arrangerar ett event vars syfte är att bli en naturlig mötesplats för företag och investerare.

 

Hej Helena Sulieman, Hur är känsla inför Shake Up Day så här dryga två veckor innan eventet (18 maj) går av stapeln?

Vi är väldigt spända och förväntansfulla och självklart lite nervösa, då vi aldrig tidigare anordnat något så här stort.

Berätta lite om syftet med Shake Up Day?

Shake Up Day kommer från en idé om att vi vill ”skaka om i investeringsvärlden”, därav namnet Shake up. Vi vill skapa en återkommande mötesplats där idéer och kapital kan mötas. Vi ser eventet som ett sätt för entreprenörer och investerare att mötas under trevliga och underhållande former, något vi inte sett tidigare. Vi vill, tillsammans med de som närvara på denna dag, skaka fram Malmös första Unicorn men även uppmärksamma de otroligt intressanta bolag som finns i regionen och göra det möjligt för alla att investera i spännande startups i tidiga skeden, något som annars är få förunnat.

Vad är det som attraherar mest med att investera i bolag i ett tidigt skede?

Oj, det finns så många anledningar, bortsett från att investeringar i tidigt skede ger 25-30% i årsavkastning över tid, så är det väldigt utvecklande att träffa så många entreprenörer som vill förbättra och förändra världen. Att få hjälpa dem med goda råd, erfarenhet, nätverk och kapital är mycket tillfredställande.

Kan du berätta lite om valet av drakar?

Vi har försökt skapa en så bred drakpanel som möjligt, där vi hittar massor av kompetens och erfarenhet. Vi känner att det är viktigt att de som pitchar får möta kompetenta frågor ifrån personer som gjort allt ifrån att grunda framgångsrika bolag, transformerat och/eller sålt och börsnoterat bolag till de som framgångsrikt investerat.

Vad kan besökarna förvänta sig av Shake Up Day?

Vår förhoppning är att man ska lämna kvällen med ett leende och en känsla av ”Wow, detta vill jag göra igen” Vi vill ge alla nya insikter, energi och möjligheten att investera i några av de spännande bolagen på scen.

 

Program till den 18 maj, biljetter samt anmälningsformulär och villkor för intresserade startups finns på http://www.affärsänglarna.se/shake-up-day  

 

 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER